fredag 16 september 2011

Att våga

Att våga är bra, att våga drömma, att våga göra det svåra. utan att våga kommer vi ingenstans. Att våga försöka, våga satsa, våga vinna och framförallt att våga misslyckas.

Var och en gör sina val. Var och en väljer i hur stor utstreckning man vill göra detta! 

Antingen så väljer du den "enkla, uppgjorda" vägen eller den "Utmanande, okända" vägen. Som man skulle kunna göra en liknelse vid sparande av pengar. Antingen så sparar man på banken och vet att de kommer att ligga där säkert. Men det kommer inte kunna utvecklas så mycket. Eller så sparar man det i aktier och spänningen är given. Det kan gå hur som helst. Men man är nyfiken, hoppas. Antingen förlorar du eller så går det plus.

För att ta det till verkligheten: Väljer du den "Enklavägen" så väljer du en trygghet, sannolikheten att du upptäcker något nytt oväntat är liten. Vägen är  planerad, uppdukad. Gå i skolan, Läs vidare, få din titel, börja något jobb, bli vuxen, bilda familj. Det är absolut inget fel på denna väg. Det är säkert hur trevligt som helst att ha den tryggheten i den enklavägen.
Givetvis kommer du möta utmaningar och ge dig ut på djupt vatten men aldrig drunkna, likväl aldrig få uppleva den där speciella känslan av svävande... Utan att reflektera eller förändra där du är, så kommer du antagligen inte att sakna något du aldrig haft.

 Eller så följer du din dröm, vågar kasta dig ut på okändmark och kriga dig igenom svårigheter och på så vis uppleva saker du aldrig trodde var möjliga.
vägen kommer inte vara rak, den kommer svänga och vara krokig, den kommer ha lååånga upförsbackar och härliga nedförsbackar. Men genom att våga så kan du få så mycket mer. Man lever sitt liv. man gör sina val. Inget är mer rätt än det andra. Dit jag vill komma är att med lite mod och Nyfikenhet så är jag övertygad om att man kan komma dit man vill, att våga är en viktig del i din utveckling. Ge drömmen en chans!

Låter vi åren gå, då dessa vägar möts så kan vi troligen förutspå att den som gick den enklavägen troligtvis kommer ha allt det där, inget mer. inget mindre. Medans den andra som valde den utmanande vägen, han, han kanske har tagit ett steg närmare målet, en massa erfarenheter från olika mot- & medgångar. Eller så har den ännu inte kommit någonstans. Den kanske är på samma ställe som de lämna varandra, kanske upplevs han som omogen och oansvarlig. Men det är ju inget misslyckande? Den har ju gjort sitt val. Skapat sina förutsättningar och valt att leva på sina villkor. Det kanske tar längre tid för den att komma någon vart. Genom att kämpa och tro på sin idé, då är jag övertygad om att man kommer komma dit man vill. 

Lev din dröm. Gör det du tror på och jag är nöjd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar