måndag 28 februari 2011

Yxbacken 24 timmar!

Som ni vet så tältade jag, Emil och Oskar i yxbacken och åkte skidor. Under Onsdagen-torsdagen... Nu i efterhan valde vi kanske den sämsta dagen att göra detta på det det var j**ligt kallt -20. Men ändå grymmt att vi klarade det.

Så med massa kläder o full packade väskor så åkte vi till yxbacken vid 2! Sedan åkte vi skidor enda till 9. Solen sken. Eftersom backen ligger i norr lägga så når solen inte dit många timmar på dagen. Så i backen var det skugga och rätt hårt. :P
Vid 5 tiden när vi hade pratat med alla pistvakter, pistmaskinsförare med mera så Satte vi upp tältet vid toppen! (Till höger om liftgatan)
Tältet uppe, lägg märke till att oskar ser aningen rädd ut (H)
Sen när kvällen var där och vi fått i oss våran kvällsmat var det bara att starta knalla uppför backen :D Som tur var så fick vi hänga av oss alla våra skidkläder nere i värme stugan så vi hade torra och varma kläder till nästadag :D Sen fick vi även nytt varmt vatten i våra termosar som vi sedan gjorde te av!! Tack Tack
Pistmaskinen var och hälsade på: "Vad är det frågan om nu, trivs ni inte hemma?"

Emil & Ogge på väg ner!
Oskar testar ett lite annorlunda sett att komma ner på ;)
Väl uppe var vi chockade över hur varmt det var. Vi fick ta av oss lager på lager, innan vi kröp ner i sovsäckarna. Sedan somnade vi som stockar vid 4 vaknade vi och fick sätta på oss någon tröja till. Sen sov vi och vid 7 vaknade vi och hade panik över hur trångt tvåmanna tältet faktiskt var Men sedan somnade vi om och vaknade till 2 timmar senare. Då var det bara att gå nedför backen, äta frukost sen satte liftarna och en ny skiddag igång. Ja ni ser själva hur fint väder det var och under natten hade det snöat ca 3 centimeter inte helt fel på den nu mjuka packen och första timmen då även solen sken över backen var helt UNDERBART och ett tag kändes det som om vi var i fjällen! Vid 12 grillade vi korv/plockade ner tältet. Sedan var det bara att åka i 2 timmar till och vi hade klarat 24 timmar i yxbacken i 20 minusgrader!
Jag och Oskar överlyckliga över att ha överlevt!!
Vi var först upp & och först ner som sagt!! (Emil och OG framför mig :D)
Vädret gick inte att klaga på iaf!

Något som jag tycker ni alla borde prova!!! Behöver ni låna tält hör av er. 3 personer funkar men 2 är nog komfortblast.

ps. Klicka på bilderna för större storlek!

1 kommentar: